Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0726 338 294 Strada Nouă, nr. 38A
Șelimbăr, Sibiu, Romania

Estetică dentară

Programare rapidă
Programare

Bijuterii dentare

Un zâmbet şi mai strălucitor, cu un piercing dentar

 

Dacă tratamentul stomatologic la care aţi recurs se referă la îmbunătăţirea calităţii danturii dvs. şi a zâmbetului, este posibil ca apoi sa vă doriţi mai mult – un zâmbet cu adevărat “sclipitor”. Iar aceasta se realizează prin montarea unui piercing dentar, o tendinţă nouă în stomatologie, care constă în aplicarea pe dinte/dinţi a unor mici bijuterii dentare.

 

Cristale, aur, diamate şi montarea uşoară a bijuteriilor dentare

Bijuteriile de aplicat pe dinți pot fi reprezentate de cristale Swarovzki (în mai multe culori), mici “solzi” de aur de 18K sau 22K sau chiar diamante încorporate, cu profil plat. Acestea sunt lipite de dinți de către medicii stomatologi esteticieni într-o manieră neinvazivă, nedureroasă și reversibilă (piercing-urile pot fi îndepărtate) fără a necesita foraje dentare sau vătămări ale dinților.

 

O optimă montare clinică asigură o purtare şi o întreţinere comodă

Lipirea de dinte a bijuteriei dentare şi întregul complex estetic este în asemenea manieră pregătit de către specialişti, încât să îşi realizeze optim menirea de a garanta şarmul zâmbetului dvs. şi a-i adăuga un punct suplimentar de atracţie, scânteietor. Aceste accesorii glamour nu au nevoie de nici o îngrijire specială, pur și simplu igiena dentară o puteţi realiza ca şi înainte de montarea lor, prin folosirea periuţei, pastei şi aţei dentare.

 

estetica dentara sibiu, fatete dentare sibiu, dr sorina preda sibiu, stomatolog sibiu, dentist sibiu

Care este procedura de aplicare a piercingului dentar?

Procedura de aplicare a  piercingurilor dentare este destul de simplă. Nu ar trebui să simţiţi nici o durere înainte sau după plasarea acestor accesorii estetice.

 

  • Pregătirea dinților - Înainte de procedură, smalțul dinților dvs. va fi curățat și pregătit. O substanţă acidă va fi utilizată pentru a vă curăța dintele;

 

  • Aplicarea liantului - Un agent de lipire și un material din răşină compozită dentară vor fi apoi aplicate pe zona în care vor fi plasate bijuteriile;

 

  • Plasarea bijuteriilor - Apoi, medicul stomatolog estetician va folosi instrumente speciale pentru a fixa bijuteriile pe mica structură adezivă de compozit;

 

  • Întărirea - O lampă specială întărește compozitul. Durează doar aproximativ 20 până la 60 de secunde pentru ca piercingul să se fixeze în compozit;

 

  • Dupa montare - Este recomandat ca după montarea piercingului dentar să evitați a vă spăla pe dinți apăsat și a mânca alimente picante sau lipicioase. Este important să mențineți o igienă orală adecvată după o astfel de procedură estetică. De asemenea, încercați să nu atingeți sau să interveniţi în alt fel asupra accesoriilor dentare odată ce ele v-au fost aplicate pe dinţi.

 

estetica dentara sibiu, fatete dentare sibiu, dr sorina preda sibiu, stomatolog sibiu, dentist sibiu

Fațete dentare

Ce sunt faţetele dentare şi care este rolul lor?

Faţetele dentare (numite şi furniruri sau laminate) sunt o opțiune dentară cosmetică corectivă şi estetică, care poate aduce frumusețe și rezistență dinților deteriorați, decoloraţi, defectuos dispuşi în arcadă, aglomeraţi etc.

 

Ele arată ca o bucăţică de coajă fină, sidefie, din porţelan ceramic sau sau rășină compozită, care se dispune de către medicul stomatolog cosmetician pe suprafața frontală a unui dinte, pentru a-i restabili forma, dimensiunea sau culoarea.

 

Un remediu estetic pentru orice vârstă

Fațetele dentare sunt utilizate pentru a corecta imperfecțiunile dinților precum petele, crăpăturile sau ciobirile. Ele sunt o opțiune eficientă, de asemenea, pentru pacienții în vârstă, cu dentiție inestetică sau uzată.

 

Faţetele dentare sunt perfect adaptate dinţilor existenţi

Faţetele dentare sunt adaptate pentru a se potrivi exact cu dimensiunea și forma dintelui sau dinților în cauză. De asemenea, sunt alese la o culoare care se potrivește exact cu restul dinților existenți. Forma și dimensiunile faţetelor sunt pregătite în mod normal de către un tehnician dentar în laborator și livrate dentistului cosmetician pentru a le monta pe dintele pacientului.

 

estetica dentara sibiu, fatete dentare sibiu, dr sorina preda sibiu, stomatolog sibiu, dentist sibiu

Tratamentul prin faţetare dentară nu afectează structura dintelui

Spre deosebire de alte lucrări dentare cosmetice și de restaurare, cum ar fi implanturile dentare, furnirurile nu necesită îndepărtarea dintelui deteriorat sau introducerea pieselor metalice în osul maxilarului pentru ancorare. O faţetă dentară valorifică drept suport dintele existent și este lipită, pur și simplu, pe faţa frontală (orală) a dintelui. Este o procedură în care nu este afectată structura dintelui, în afara pregătirii lui prin abrazarea uşoară a smalţului.

 

Faţete de porţelan (indirecte) şi faţete de compozit (directe)

Faţetele dentare care folosesc porțelanul au rezultate mai durabile și mai frumoase decât cele realizate din rășină compozită. Deoarece furnirurile de porțelan sunt realizate într-un laborator de tehnică dentară și nu direct în gură (faţete indirecte), medicul dentist și tehnicianul de laborator colaborează un timp la ajustarea şi potrivirea culorii, formei, a aspectului general al fiecărei piese.

 

Faţeta din compozit (faţetă directă) trebuie realizată de către un medic stomatolog estetician cu înaltă calificare (direct pe dinte), pentru a avea rezultate perfecte într-o singură vizită a pacientului la cabinet.

 

estetica dentara sibiu, fatete dentare sibiu, dr sorina preda sibiu, stomatolog sibiu, dentist sibiu

Albirea dentară cu laserul Biolase

Laserul BIOLASE asigură o procedură cosmetică optimă.

 

Laserele înlocuiesc instrumentele tradiționale în multe domenii ale medicinii, iar stomatologia nu face excepție. Inclusiv în domeniul cosmeticii dentare care se ocupă de albirea dinţilor. Laserul dentar BIOLASE permite efectuarea procedurilor de albire complet nedureros şi cu rezultate dintre cele mai bune.

 

Pentru alt tip de proceduri stomatologice, folosind un proces brevetat, numit hidrocinetică, laserul mobilizează energetic un flux de apă capabil să îndepărteze atât țesuturile tari cât și cele moi, eliminând necesitatea utilizării unui ac, freze, burghiu sau bisturiu.

 

Cum decurge albirea dentară cu laser BIOLASE?

Dacă optați pentru albirea cu laser, medicul dentist vă va plasa pe dinți un gel gros de albire și vă va aşeza ochelari speciali pentru a vă proteja ochii de lumina laser. Odată ce soluția de albire se află pe dinții dvs., dentistul va introduce un dispozitiv laser asemănător unei baghete în gură, care va emite o lumină puternică asupra dinților acoperiți cu gel.

 

Căldura provenită de la laser încălzește substanţa de albire, astfel încât să funcționeze rapid în albirea şi şi “aducerea la lumină” a dinților dvs. Majoritatea tratamentelor cu laser durează între 15 și 60 de minute.

 

Rezultate foarte bune, dar şi tratamente de întreţinere

Albirea dinților cu laser produce rezultate foarte rapide datorită concentrației ridicate de substanţă activă de albire din gel, combinată cu căldura laserului. Unii pacienți necesită o singură ședință de tratament de albire a dinţilor cu laser pentru a obține rezultatele dorite, care sunt vizibile aproape imediat, în timp ce alții pot avea nevoie de tratamente mai lungi pentru a-și aduce dinții la nuanța dorită.

 

Rezultatele obținute prin albirea cu laser nu sunt de obicei permanente – majoritatea pacienților trebuie să-și viziteze medicii dentişti anual pentru tratamente de întreținere a efectului de albire.

 

estetica dentara sibiu, fatete dentare sibiu, dr sorina preda sibiu, stomatolog sibiu, dentist sibiu

Albire dentară cu gutiere

Albirea dentară profesionistă are rezultate net superioare

Medicii stomatologi cosmeticieni albesc dinții printr-o procedură simplă, dar totuși aceasta conţine tehnici pe care nu le puteți realiza acasă, cel puțin nu într-un mod foarte eficient, cu același standard de calitate al rezultatelor. Un medic stomatolog face acest lucru într-o manieră profesionistă, datorită instrumentelor și tehnicilor speciale utilizate. Dentiștii pot albi dinții cu gel de peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, cu ajutorul unui scut folosit pentru protejarea gingiilor de contactul cu substanţa activă.

 

Evaluarea situaţiei dentare

În etapa preprocedurală, medicul dentist evaluează situaţia dentară, determină cauza şi apreciază gradul de discromie, pentru a decide ce tip de tratament să ofere pacientului. Tratamentele de albire a dinților sunt fie ambulatorii, fie în scaun, fie constă dintr-o asociere a ambelor tipuri sau din aplicarea de fațete dentare în caz de discromie severă. Albirea dentară cu gutieră aparţine tipului de tratament ambulatoriu.

 

Ce este gutiera şi cum se foloseşte ea?

  • Realizarea gutierei

Gutiera reprezintă de fapt un dispozitiv dentar ca o amprentă a dinţilor existenţi, realizată individualizat de către medicul dentist cosmetician. El se realizează, deci, după ce situaţia dentară existentă este amprentată, în perfect acord cu aceasta.

 

  • Consilierea medicală

Medicul dentist va explica apoi pacientului cum să utilizeze gutiera, cum şi căt va trebui încărcată cu gelul de albire şi în ce mod va trebui apoi aplicată de către pacient pe dinţi.

 

  • Purtarea gutierei

Gutiera trebuie purtată în general noaptea sau în unele ore ale zilei pentru o perioadă de 2 până la 3 săptămâni. Consilierea medicală are loc, de obicei înaintea începerii tratamentului efectiv (în faza de pretratament).

 

Sensibilitate minoră după tratament

Uneori, după albirea dinților, se declanșează o ușoară sensibilitate la alimentele reci, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru poate fi ușor remediat prin utilizarea gelurilor pe bază de fluor și a pastelor de dinți, care acționează împotriva hipersensibilității dentare. Dar, în general, produsele, materialele și tehnologia stomatologică nouă garantează rezultate optime și nedureroase.

 

Rezultatele, durabile, depind şi de întreţinerea dentară personală

Rezultatele se bucură de succes imediat și pot dura până la 2 ani, cu condiția să se evite coloranții naturali și taninurile și să se respecte igiena orală. Dinții devin în general cu 3 până la 4 nuanțe mai albi.

 

estetica dentara sibiu, fatete dentare sibiu, dr sorina preda sibiu, stomatolog sibiu, dentist sibiu

Te așteptăm la o consultație în cadrul Cabinetului Medical Individual Dr. Sorina Preda!

Programează-te